Lajme

 • Human Rights Building
  26 May 2016

  Publikohet Doracaku i Rasteve Kryesore të Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut për Gazetarë

  Doracaku ofron një përmbledhje të rasteve kryesore të Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut në fushën e të drejtës për qasje në dokumente publike, të drejtës së mbrojtjes së burimeve të gazetarëve dhe mbrojtjes së sinjalizuesve. Përmbledhja prej 27 rastesh synon të ndihmojë profesionistët e mediave, gjykatësit, prokurorët, policët…

  Lexo më shumë
 • 06.05.2016 Journalism Awards 2016 (10 of 10)
  6 May 2016

  Ndarja e Ҫmimit të BE-së për gazetarinë hulumtuese

  Të premten, më 6 maj 2016, në Prishtinë, Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës ndau 3 çmime të BE-së për gazetarinë hulumtuese. Ҫmimi i parë iu nda Besnik Krasniqit dhe Ganimet Klaiqit, gazetarë në gazetën Koha Ditore, për storien hulumtuese “Universiteti ilegal “diplomatik””. Këtë çmim fituesve ua dorëzoi Samuel…

  Lexo më shumë
 • logoKMShK
  26 April 2016

  Komunikatë për media

  Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës, në mbledhjen e tij të sotme, pasi shqyrtoi ankesën e Ardiana Hasanaj kundër portalit Botapress dhe portalit Newborn, lidhur me artikullin ‘Skandaloze: Ardiana Hasanaj, bashkëshortja e Vehbi Kajtazit me dy vende pune, në BQK dhe te Pacollit”, botuar më 22 mars 2016, vendosi…

  Lexo më shumë

Parashtro ankesën

Vetërregullimi i mediave të shkruara dhe elektronike nuk do të arrihej pa rolin e lexuesve dhe vizitorëve të këtyre mediave.

Dërgimi i ankesave kundër gazetarisë joprofesionale, e cila nuk respekton Kodin e Mediave të Shkruara të Kosovës, njëherit mbron lirinë e fjalës dhe të drejtën për të vërtetën.

Si të parashtroni një ankesë?

Ankesën në KMSHK mund ta dërgoni me shkrim, përmes postës së rregullt ose postës elektronike. Kërkohet që ta cekni mediumit kundër të cilit ankoheni, shkrimin, datën e botimit të shkrimit si dhe ku mendoni se mediumi në rastin tuaj ka shkelur Kodin e Mediave...

Parashtro ankesën Parashtro ankesën